website translator plugin

Området

Fakta om Sea Breeze;
See Breeze ligger i området Kum Mahallesi och är belägen ca 250m från en 15km fantastisk sandstrand, alldeles vid Medelhavet i östra Turkiet, ca 17 mil öster om Alanyas flygplats Gazipasa och ca 16 mil från inrikesflygplatsen i Adana. Närmsta stad heter Tasucu och ligger bara 2km bort och har ca 20.000 invånare.

 


I Tasucu tar man färjan till Cypern och den mysiga, turkiska staden Kyrenia. Turen tar ungefär tre timmar. Kum Mahalles är ett genuint turkiskt område där en viss inhemsk turism förekommer.

 

Området kring Sea Breeze
Här finns ännu inte den kommers som finns i t ex Alanya, vilket innebär att mat, kläder, möbler m.m. är betydligt billigare. Turismen, i form av byggande av nya sommar-bostäder är på gång även i denna östra del av Turkiet.

 

Huvuddelen av turismen kommer från Istanbul, Ankara och det finns även en del holländska och tyska medborgare i området Tasucu. Atmosfären i dessa områden är lugn och behaglig vilket är en fördel då det idag nästan inte existerar någon brottslighet.

 

Inom de närmsta åren har Turkiska Turistrådet bestämt att satsa på den östra delen av turkiet i form av nya hotell, restauranger, golfbanor, motorvägar, flygplatser m.m. Många av dessa satsningar beräknas vara klara till 2015-2016.

 

Klimat;

I östra Turkiet skiner solen nästan jämt. Vattentemperaturer sommarmånaderna ligger på ca 30°C medan luftemperaturen ligger på dryga 30°C i juni-juli och i augusti ca 35-40°C. Bra ”sommarmånader” är också mars-maj (20-25°C i vattnet) men framför allt septemper-november då lufttemperaturen ligger mellan 25-30°C och fortfarande ca 25°C i vattnet.

 

I december-februari är nätterna kallare. Regn på dagarna men kan också vara fantastiska med ca 20°C i luften. Mycket av apelsin, citron och jordgubbarna skördas under ”vinterperioden”.